İlgini çekebilir

Metin Belgin kimdir?

Galeri Son Güncellenme: 11.05.2020 19:11

Silvia constanza romano Foto Galeri

1377866-804194102

Silvia Constance Romano

Doğrum Yeri : İtalya, Milan

Doğum Tarihi : 1995 (25 yaşında)

MİT kurtardı, Müslüman olup 'Ayşe' adını aldı! İtalyan kadına ülke medyasından büyük ayıp

Sosyal yardım kuruluşu "Africa Milele"nin gönüllüsü olarak gittiği Kenya'da 20 Kasım 2018'de kaçırılan ve 18 aylık esaretin ardından önceki gün Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı (MİT) sayesinde özgürlüğüne kavuşan Silvia Romano, ülkesinde tartışılmaya devam ediyor.

 

TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN REHİN ALINMIŞTI

İtalyan basınına yansıyan bilgilere göre, çocuk psikoloji dalında yüksek eğitimini tamamladıktan sonra Kenya'daki çocuklara yardıma giden Romano, Chakama'da bir kişinin kendisini terör örgütü Eş Şebab'a ihbar etmesi üzerine bu örgüt tarafından rehin alındı.

İSLAMİYET'İ SEÇTİ

Roma'ya gelişi sonrasında savcılığa ifade veren Romano, esaretin ilk döneminde çok ağladığını, tefekküre daldığını ve İslamiyet'i seçmesinin yavaş yavaş olgunlaştığını aktardı.

HZ. MUHAMMED'İN EŞİNİN ADI OLAN "AYŞE"NİN ADINI ALDI

İfadesinde herhangi bir zorlamaya maruz kalmadığını vurgulayan Romano, İslamiyet'i seçmesinin ardından Hz. Muhammed'in eşi Hz. Ayşe'nin ismini aldığını açıkladı.

İTALYAN GAZETELERİNDEN İSLAMİYETİ SEÇEN KADINA BÜYÜK AYIP

La Stampa gazetesinin "Ben din değiştirdim, artık benim adım Ayşe" manşetiyle duyurduğu haberde, sosyal ağlarda Romano için fidye ödendiği haberlerini hükümetin kabul etmediği belirtildi.

Gazetede çıkan bir başka yazıda da Romano'nun İslam'ı seçmesinin Stokholm Sendromu'ndan kaynaklanmadığı, oradaki yalnızlığı boyunca kendi içerisine dönmesinden kaynaklanmış olabileceği belirtildi.

Corriere della Sera gazetesi de Romano'nun İslam'ı seçmesini iç sayfalarda, "İslam'a geçti. Özgür bir seçim" başlığıyla haberleştirdi.

Sağ görüşe yakın gazetelerin ise Silvia Romano'nun İslamiyet'i seçmesi dolayısı ile saldırgan ifadeler kullanması dikkati çekti. Libero gazetesi, "İslamiyi kurtardık" kurtardık manşetini atarken, Il Giornale ise "İtalya'ya tokat. İslami ve mutlu. Nankör Silvia" diye konuştu.

KAYNAK: AA

Silvia constanza romano Kişisel Bilgiler

Benzer Biyografi Yazıları

Silvia constanza romano
Genel

Silvia Constance Romano, silvia constanza romano, ile ilgili tüm bağlantılara ulaşın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.