İlgini çekebilir

Semih Ertürk kimdir?

Biyografi Güncellenme Tarihi: 06.03.2021 15:36

Berrak Tüzünataç Kimdir ?

Berrak Tüzünataç Biyografisi

Berrak Tüzünataç, 2 Kasım 1984 tarihinde Yalova’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Berrak Tüzünataç
Doğum Tarihi: 2 Kasım 1984
Doğum Yeri: Yalova
Boyu: 1.74
Kilosu:  56 kilo
Burcu: Akrep
Göz Rengi: Mavi
Saç Rengi: Koyu Kahverengi
Babası: Sefa Tüzünataç
Kardeşleri: Naz Tüzünataç
Instagram: https://www.instagram.com/berrocks/
Evcil Hayvanları: Kedisi var.

Ailesi: Yalova’nın en eski ve köklü ailelerinden birisine mensup. Dedesinin babası Sefa Tüzünataç 1942 ve 1950 yılları arasında Yalova Belediye Başkanlığı yaptı. Yalova’da bulunan, 1982 yılında yapılan ve hala aktif olan Safa Yılmaz Tüzünataç Çocuk Kütüphanesi ,Sefa Tüzünataç tarafından yaptırıldı. Babası da dedesinin ismini taşıyor. Anne ve babası o 14 yaşındayken ayrıldı. Bu ayrılığın ardından, kendinden üç yaş küçük kız kardeşi ile birlikte annesiyle kaldı.

Eğitim hayatı: İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu.  2010 yılında Prag Film Okulu’nda oyunculuk ve yönetmenlik üzerine eğitim aldı.

Hayatının dönüm noktası: Yeteneği resim yapma üzerineydi. Annesiyse ısrarla işletme öğrenimi görmesini istedi.  Tercih kâğıdında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni işaretledi. Öğrenimini gördüğü mesleği hiç yapmadı. Yapacağı meslek adına ne kendisinin ne de annesinin istediği yola girdi. Hiç aklında olmayan bir işe yöneldi. Kendisine oyunculuğun kapısını açan unsur, yaşadığı gazetecilik-televizyonculuk deneyimi oldu. Bu işi yaparken de güzelliğiyle gözler hep üzerindeydi. Kendisini bir anda BKM’nin oyunculuk atölyesinde buluverdi. Sonra,  ‘Organize İşler’in ‘At üstündeki güzel kadın’ı olarak kendini gösterdi ve kariyer basamaklarını hızla tırmanmaya başladı.

Oyunculuğa ilk adım: 2005 yılında ‘Organize İşler’ adlı sinema filmi ile profesyonel oyunculuk kariyerine başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Elveda Rumeli’ dizi nde hayat verdiği ‘Vahide’ karakteri ile hafızalara kazındı.

Kişilik özellikleri: Sabırsız, enerjik, çalışkan, azimli, inatçı, sempatik.

Kişisel gelişim: Elinden geldikçe oyunculuk konusunda birçok atölye çalışmasına katılıyor ve film izliyor. “Oyunculukla ilgili eğitim almak zevkli bir şey. Kişisel gelişim iyi bir şey. Yani bu hem işimle ilgili ve faydalı bir şey hem de insan olarak kendime faydalı. Çünkü kendini keşfettiğin, neyin seni en iyi versiyonundan uzaklaştırdığıyla yüzleştiğin, onu nasıl ehlileştirebileceğini öğrendiğin bir şey.”

Düşünce yapısı: Yaşam hakkında bugüne kadar edindiği en önemli öğreti; Bakış açısı her şeydir. “Bir olaya nasıl bakarsak bizim şekillendirdiğimizi, bakış açımızla iyi-kötü, güzel-çirkin gibi yönlendirdiğimize inanıyorum. Parayla ilişkim olması gerekenden zayıf.  Bu konuda kendimi eleştiririm. Biraz daha bilinçli olmaya gayret ediyorum. Para, hayatta istediklerimizi elde etmemiz için kullandığımız bir araç. Bu yüzden o ilişkimi daha sağlam hale getirmeye çalışıyorum. Ama bu sistemde para, yokluğuyla herkesi terbiye edebiliyor.”

İlk sinema filmi: Yılmaz Erdoğan/ Organize İşler

Aşka bakışı: “İki tarafın da birbirini olduğu gibi, yargılamadan kabul etmesinin, mutlak sevginin tek koşulu olduğunu gördüm. Çok kez âşık olmadım. Ama yoğun olarak aşkı yaşadım”

Hayata bakışı: Kendine içsel açıdan da özen gösteriyor. “Hayattaki zorluklar ve acılar size belki bir yere kadar hizmet ediyor ve itici güç oluyor ama bir yerden sonra o ateş sizi yakmaya başlıyor. O itici güçten yararlanıp, eyleme geçip, bir noktadan sonra o acıyı anlamlandırmak ve artık bir araç olarak kullanıp etkisinden kurtulmak gerekiyor. Çok erken başlanan bir meslek olduğu için insanların gözleri önünde büyüyorsunuz. Hatalar da başarılar da daha büyük yaşanıyor ve bunların her biri ders oluyor. Bizim gibi basının ilgi gösterdiği insanların kendinden kaçmak gibi bir lüksü olmuyor. Yaşadığımız her tecrübeden, kendimize bir şeyler katmayı amaçlayan bir olgunluğa gelebilirsek daha güçlü olabiliriz.”

İş hayatına bakışı: Sektöre çok erken, 21 yaşında adım attığı için insanların gözleri önünde büyüdü.  “Böyle olunca, hatalar da başarılar da daha büyük yaşanıyor ve bunların her biri ders oluyor.  Kendimi izlemeyi de öğrendim, bu zorlandığım bir durumdu. Onun dışında kendimi ve performansımı yargılamayı da bıraktım. Yargılamayı bırakınca şaşılacak şekilde özgür kaldığımı hissettim.”

Kariyer planı: Kendini heyecanla çalışan bir makineye benzetiyor. Farklı karakterleri  anlandırmak istiyor. “Karakterlerin tetiklediği bir oyuncuyum ve konfor alanımın dışında kalan işlerde olmayı önemsiyorum. Toplum tarafından öteki bulunanı anlatmaya çalışmayı, savunmayı da seviyorum. Öyle karakterlerle empati kurarak sonuna kadar savunmak beni çok heyecanlandırıyor.”

Gelecek Hayali: Sektörün farklı kollarında mesai harcayan insanlarla vakit geçirdikçe hayal kurmaya da başlamış. “ Bir şey yazmak isteyebiliyorsunuz mesela. Bu toplumda ‘o ne anlar’ anlayışıyla yaklaşılıyor insanlara. Eskiden buna çok takılıp kendimi limitliyordum. Yine kırılma korkusundan. Şimdi keyif aldığım ne varsa yapmak istiyorum hayatımda. Özümde üstünü kapattığım taraflarımı hatırlamaya, anlamaya ve bulmaya çalışıyorum. Kendime, kendi gerçeğime ulaşma çabasındayım ve insanın hayatındaki en anlamlı yolculuğun bu olduğunu düşünüyorum.”

Kaygıları: Anlayışsızlık ve kendinden farklı gördüğü insanlara öfke duyan, orada esnemeyen insanlar, iletişime kapalı kişiler. Mutlak doğruyu bildiğini düşünen ve kendini sorgulamayan insanlar en büyük mutsuzluk sebebi.

Rol modeli: İdol değil ama ilham aldığım kadınlar var. “Emma Watson, o kadar güzel konuşmalar yapıyor ki hayran oluyorsun. Mesela feminizmle ilgili konuşmasını ilham verici buluyorum. Kabiliyetini, topluluğun karşısındaki o ikna eden tavrını seviyorum. Onun dışında Patti Smith’i çok ilham verici buluyorum; zaten bulmamak mümkün değil herhalde.”

Hayattaki kırmızı çizgileri neler? Kişisel alanına çok düşkün. Hayat yolculuğuma saygı duyulması onun için çok önemli. “Bir yola çıktım, emek harcadım ve bir mesafe kat ettim. Bunu görmeyen insanla yakın ilişki kurmam.”

Erkekte çekicilik kriteri: Zekâya çok önem veriyor. “Zeka iletişimi çok kolaylaştırıyor. Bütün her şeyi de iletişimle çözüyor ya da derinleştirebiliyorsun. O yüzden zekâ, mizah ve özgüvene değer veriyorum.”

Beslenmesinde nelere dikkat ediyor: Kendine bakmaya başladığında doğru beslenmeye de başlamış. Artık kötü bir şey yediğinde rahatsız oluyor. Mecbur kalmadıkça işlenmiş gıdaları yemiyor. “Yavaş yavaş vegan beslenmeye doğru kayıyorum ve zayıflamaktan daha çok vücuduma iyi gelecek şeyleri yemeye gayret ediyorum. Ayrıca alkali beslenme, tohumları tüketme veya atıştırmalarımı evde kendim hazırlama gibi alışkanlıklar edindim. Eskiden çok tuz tüketirdim ve gözlerimin altı şişerdi. Artık hiç tuz tüketmiyorum. Şekerli gıdalar da yemiyorum.”


Modayı takip eder mi? Bunu meslek edinmiş insanlar kadar olmasa da modayı takip ediyor. “Giyinmeyi seviyorum çok. Gerektiğinde tabii. Günlük hayatta daha konfor odaklıyım.”

Neye para harcar?  Uzun uzun alışveriş yapmayı sevmez. Bu konuda sabırsız. “Sadece alışverişte değil, hayatın her alanında sabırsızım. O yüzden genelde hedef odaklı alışveriş yapıyorum. Belli yerlere gidip alırım. Çok opsiyonum olunca bunalıp hiçbir şey almayıp çıkabiliyorum.”

Hobisi: Küçük yaşlardan itibaren resme yeteneği var. Her fırsatta iç dünyasını kâğıtlara, tuvallare yansıtmaya devam ediyor.”

Berrak Tüzünataç Foto Galeri

Diziler ve Filmler

  • TELEVİZYON DİZİLERİ
  • 2019 – Kurşun -Gülce Akar
  • 2018- Tatort/ Reyhan
  • 2018 – Dip /Ekin (Mini Dizi)
  • 2017 – Çi (Özge) (TV Dizisi)
  • 2017/2018 – Fi /Özge
  • 2015/2016 – Filinta /Farah
  • 2013/2014 – Galip Derviş /Leyla
  • 2014 – Muhteşem Yüzyıl /Mihrünnisa Hatun
  • 2012/2013 – Son /Alev Okutan
  • 2010/2011 – Ezel /Bade Uysal
  • 2009 – Bu Kalp Seni Unutur mu? /Yıldız Akay
  • 2007/2008 – Elveda Rumeli /Vahide
  • 2007– Affedilmeyen /Duygu
  • 2005 – Ödünç Hayat /Feyzan
  • SİNEMA FİLMLERİ
  • 2020- Hayalet: 3 Yaşam / Aylin
  • 2020- Biz Böyleyiz/ Emre
  • 2016 – Nick Off Duty /Reyhan
  • 2015- Bîranîna hespa res Zaria
  • 2015 – Black Horse Memories
  • 2013 – Çanakkale Yolun Sonu /Behice
  • 2011 – Bir Avuç Deniz /Deniz Demirci
  • 2010 – Ejder Kapanı /Ezo
  • 2009 – Kıskanmak /Mükerrem
  • 2006 – Beyza’nın Kadınları /Figen
  • 2005 – Organize İşler /Ebru

Benzer Biyografiler


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir