İlgini çekebilir

Tuğba Beyazoğlu kimdir?

Biyografi Güncellenme Tarihi: 06.08.2019 01:41

İpek Farina Kimdir ?

İpek Farina Biyografisi

İpek Farina kimdir? Prof. Dr. İpek Altınbaşak Farina kaç yaşında? Nereli? Boyu, Kilosu kaç? Eşi kimdir? İşte Biyografisi ve kısaca hayatı!

İpek Farina, 1968 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul'da varlıklı bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen İpek Farina, liseyi İnönü'de bulunan Notre Dame de Sion Fransız Kız Lisesi mezunu olarak bitirdi. Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu.

Lisans mezunu olduktan sonra yurt dışına giden İpek Farina, Amerika'da bulunan West Georgia Üniversitesinde Master Business Administration yani İşletme Yüksek Lisansı eğitimi aldı. Yüksek Lisansını Amerika Birleşik Devletlerinde tamamlayan İpek Farina, Türkiye'ye döndü ve gıda-temizlik sektöründe önde gelen şirketlerden Unilever'de müdür olarak görev yaptı.

Çevreye verdiği titizlik ve önem ile ön plana çıkan İpek Farina, ''Cansuyu'' adlı projesiyle Birleşmiş Milletler tarafından "Dünya Çapında Yılın En Başarılı Çevre Projesi" ödülünü aldı.

Komili Holding'de Pazarlama ve Yeni Ürün Geliştirme Direktörü olarak görev yaptı. 2004 yılında Boğaziçi Üniversitesinde Pazarlama Bölümü üzerine doktorasını tamamladı. Bahçeşehir Üniversitesinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bölümünde öğretim üyeliği yaptı. 

2005 ve 2006 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde müdür ve dekan olarak görev yaptı. İpek Farina daha sonraki dönemlerde Doçentlik ve Profesörlük unvanlarını alarak Prof. Dr. İpek Altınbaşak Farina olarak tanındı.

ATV kanalında yayınlanan En Zayıf Halka adlı yarışmanın sunucusu olarak izleyenlerin karşısına çıkmaktadır. 

İpek Farina Kaç Yaşında?

1968 yılında İstanbul'da doğan İpek Farina, 51 yaşındadır. Evli mi? Eşi kimdir? sorularının yanıtını henüz bulamadık.

İpek Farina'nın Boyu, Kilosu Kaç?

1.67 m boyunda olan İpek Farina, 58 kilo ağırlığındadır.

 


2 Yorum

  1. Ali Çetinkaya

    25 Ağustos 2019 at 14:58

    İpek altınbaşak farina, eskiden aria gsm operatörünün başındaki isim; fakat şu anda Enel enerji nin başında bulunan italyan iş adamı Guiseppe Farina ile evlidir.

    Reply
  2. Zeliha Mercan

    17 Ağustos 2019 at 15:16

    Kadının farina soyismi muhakkak evli olduğu kişiden geliyor. Araştırabilirsiniz bunu aslında. İnternette sadece şahsi bilgileri var, eşi, çocukları, ailesine ait hiçbir bilgi olmaması çok ilginç. Sır gibi kadın…

    Reply

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir