Antalya – Manavgat
1978 Antalya Manavgat doğumlu olan şarkıcı Orhan Ölmez, Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı mezunudur.
Mezun olduktan sonra TRT İzmir Radyosu, Türk Halk Müziği Korosu bünyesinde bağlama sanatçısı olarak görev almıştır. Bağlama çalmaya ve türkülerle ilgilenmeye babasının hediye etmiş olduğu bağlama ile başlayan Orhan Ölmez, küçük yaşlarda çeşitli mekanlarda sahne almıştır.
İlk albümünü 2003 yılında piyasaya süren Orhan Ölmez "Su Misali" adını taşıyan bu albüm ile hatrı sayılır bir hayran kitlesi elde etmiştir.
Toplamda yedi adet müzik albümü olan sanatçı Orhan Ölmez , Kral TV Video Müzik Ödülleri "En İyi Fantezi Müzik Erkek Sanatçı" ödülünün de sahibidir.
2016 yılının Kasım ayında talihsiz bir olay yaşayan Orhan Ölmez, Halkalı'da oturduğu evin otoparkında komşuları tarafından saldırıya uğramış ve bıçaklanma sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılmıştır.