İlgini çekebilir

Ufuk Özkan kimdir?

Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2016 14:37

Pınar Altuğ’dan Cem Davrana Bilimsel Gönderi

Twitter üzerinden "Çocuğu anne büyütür. Bırakın şu kariyer de yaparım triplerini." diye tweet atmasıyla bir anda tüm sosyal medyadan tepki alan Cem Davran'a bir tepkide Pınar Altuğ'dan geldi.

Son günlerin en çok olay yaratan Tweetine sahip Cem Davran ‘a bir aşırı tepkide sevilen oyuncu Pınar Altuğ ve eşi Yağmur Atacan tarafından geldi. Kişisel Instagram hesabından sevenleriyle düşüncelerini paylaşan pınar altuğ , Psikiyatrist Prof. Dr. Bengi Semerci ‘nin yazısını Cem Davran’ın tweetine gönderme yaparak paylaştı.

“Çocuk büyütmenin annenin görevi olduğu söylemi her zaman olmakla birlikte son zamanlarda daha fazla ve yüksek sesle söylenmeye başlandı. Özellikle çalışan kadınları suçluluk duygusuna boğan bu söylem her kesimden ve sadece erkeklerden değil, kadınlarda da gelebiliyor. Anneliğe kutsal, fedakar, çok önemli gibi sıfatlar verilmesi bir gerçeği yansıtmakla beraber, kadını çalışma yaşamından koparmak için de kullanılmaktadır. Kadının sadece çocuk bakımını önemseyerek, işten ayrılması erkekler tarafından desteklenir.

İşte O tweet

Böylece çocukla igili tüm sorumluluğu gönül rahatlığı ile kadına bırakarak, kendi çocukla ilgili sadece maddi sorumluluğu taşıyacak sanırlar. Oysa bu kadının çalışması ile ilişkili değildir ve bakım, ilişki sorumluluğu almayan, sadece para getiren baba, baba olmaktan çok bir banka olarak görülmektedir.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir