İlgini çekebilir

Ayfer Tokatlı kimdir?

Biyografi Güncellenme Tarihi: 20.12.2016 12:16
Abdülaziz Bayındır

Abdülaziz Bayındır Kimdir ?

Abdülaziz Bayındır Biyografisi

1951 senesinde Erzurum’da dünyaya gelen Abdülaziz Bayındır, 1976 senesinde, 25 yaşındayken Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nden mezun olmuştur. Mezuniyetinden hemen sonra İstanbul’da İstanbul Müftüsü Yardımcısı olarak göreve başlamış ve aynı kadroda uzman olarak çalışmıştır. Yine aynı dönem içerisinde fetva Kurulu Başkanlığı ve Şeriyye sicilleri arşivi yöneticiliğini yapmıştır.

1983  Senesinden itibaren 10 yıl süreyle İslami İlimler Araştırma Vakfı'nın toplantılarında düzenleyici rol almıştır.  1984 senesinde doktorasını tamamlayarak İslam hukuku alanında ilahiyat doktorluğu unvanını kazanmıştır. Sonra 1987 de İslami İktisat çalışmalarını tamamlayarak İslam hukuku alanında Doçent olmuştur.

1993 senesinde Süleymaniye Vakfı'nı kurmuş,  1997 yılında ise İstanbul Üniversitesi İlahiyat fakültesinde öğretim üyesi olarak görev almıştır.  Burada çalışmalarına devam ederek 2003 yılında İslam hukuku alanında profesörlüğe yükselmiştir.

Abdülaziz Bayındır evli ve 4 çocuk babasıdır. Hem Arapça hem Fransızca hem de İngilizce ‘ye iyi seviyede hâkimdir.

Profesör Doktor Abdülaziz Bayındır İslam alanında pek çok yanlış kişilerin dolaştığını,  bunların İslam'a karşı bir saldırı olduğunu beyan ederek Ehlisünnet inancından ayrılan  görüşler beyan etmiştir.

Bu görüşlerinden dikkat çekenler;    adetli kadınların da oruç tutması gerektiği,  Allah'ın gelecek hakkında bilgi sahibi olamayacağı,  oruç sürelerinin fazla hesaplandığı,  İslam'da tarikat olamayacağı ve İslam'da Teravih namazı gibi bir namazın bulunmadığı yönünde pek çok farklı İslam alimince de itirazlara ve eleştirilere sebebiyet veren görüşleridir.

İlahiyat hocası olarak Abdülaziz Bayındır;  mesken ile ilgili fıkhi meseleler üzerine çalışmış,  seferilik ve namazların birleştirilmesi konusunda bildiri hazırlamış,  faiz ve finansman gibi ekonomik konularda İslam inancının görüşünü yansıtacak kuralların neler olduğu konusunda beyanlarda bulunmuştur.  Bu güne kadar 7 adet kitabı yayınlanan Abdülaziz Bayındır,  kitaplarında genellikle yine bildiri çalışmalarında yaptığı konuları esas alarak İslam'da muhakeme usulü,  Kur'an'ın tarikatçılığa bakışı,  din ve devlet ilişkileri konusunda laikliğin yeri  ve duada İslam'ın kabul etmediği aracı anlayışını evliyayı aracı olarak koymak suretiyle insanların  şirke girdiği açıklamasında bulunduğu bir kitabı ve de “Risale'i Nur Eleştirisi”  isminde Bediüzzaman Said Nursi'nin eserlerini eleştirdiği kitabı mevcuttur.  Akademik alanda yayınladığı makalelerinde de yine aynı konuları eleştiren Abdülaziz Bayındır domuz derisi gibi üzerinde fazla araştırma yapılmamış ilginç konularda makaleler yayınlamış,  İslam'ın anlaşılması konusunda sünnetten çok Kur'an'ın esas alınması gerektiğine yönelik fikirlerde bulunmuştur.

9 Mart 2009 senesinde Almanya'da bulunan Tübingen Üniversitesi Katolik İlahiyat Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Richard Puza ile birlikte Vatikan’da bulunan Katolik Kilisesi’ne ortak görev teklifi içeren bir mektup vermiştir. Burada belirttiği ortak görev din ve bilim dengesini kurmayı amaçlayan ve Allah'ın indirdiği kitapları varlıklar aleminde bakarak okumak şeklinde belirtmiştir.

Abdülaziz Bayındır, halen İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi içerisinde Öğretim Üyesi Olarak görevine devam etmekte ve kurduğu Süleymaniye Vakfı’nın faaliyetlerini sürdürmektedir.

 

Abdülaziz Bayındır Foto Galeri

Abdülaziz Bayındır Hakkında

  • İlahiyat profesörü ve İslam hukukçusudur.
  • Teravih namazını inkar etmesi, adetli kadınların oruç tutmak zorunda olduğu gibi iddialarla gündeme gelmiştir.
  • Risale-i Nur eleştirisi, Kur'an Işığında Doğru Bildiğimiz Yanlışlar, Duada Evliyayı Aracı Koyma ve Şirk gibi kitapların yazarıdır.

Benzer Biyografiler

Levent Nazifoğlu Biyografi
Levent Nazifoğlu
Genel Sporcu
Özge Sabuncu Kimdir?
Özge Sabuncu
Genel
Sarp Kuray
Sarp Kuray
Genel
Metin Kaplan
Metin Kaplan
Genel
Adnan Oktar
Adnan Oktar
Genel
Burcu Başoğlu Kimdir?
Burcu Başoğlu
Genel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir